New Off-Road Vehicle Switches od Marquardt

  26. 07. 2012

New Switch Series 3250 za terenska vozila

[RIETHEIM-WEILHEIM] MARQUARDT, proizvajalec stikal in preklopnih sistemov, sproži novo serijo stikalnih stikal. Ta serija je posebej zasnovana za uporabo v zunanjih cestnih vozilih. Z zaščito IP 66 in IP 68 je namenjen uporabi v težkih okoliščinah. Edinstven koncept zamenjave akcij je boljši od konkurence in že milijonkrat odobren v avtomobilski industriji.
Novo stikalo serije 3250 navdušuje z robustno tehnologijo. S svojo visoko zaščito pred prahom in vodo (do IP 66 in IP 68) je zelo dobro nameščen v težkih okoljih. Stikalo je opremljeno z do dvema samostojnima preklopnima sistemoma. Stiki med preklopom izvajajo relativno gibanje. Zaradi tega se kontakti samočistijo ali celo razbijejo varjene lahke.
S široko paleto zmogljivosti, od signalnih obremenitev od najmanj 0,5 mA do 20 A pri 12 VDC ali 24VDC, je novo stikalo primerno za vse vrste uporabe v kabini vozila, na primer svetilke, okensko dvigalo, vse vrste ventilatorjev ali puhal ali servo motorjev. Visoka življenjska doba več kot 500.000 mehanskih aktivacij je dodaten dokaz za visoko zanesljivost.
Za novo stikalo so izvedljive vse potrebne preklopne funkcije. Do štirih integriranih LED omogočajo individualno kombinacijo osvetlitve ozadja in funkcij. Zahvaljujoč barvanju v različnih barvah in laserskem jedkanju različnih simbolov spremenljivega zgornjega pokrova, se lahko realizira privlačna in individualna zasnova. Posebne funkcije, kot je funkcija zaklepanja, ki preprečujejo nenamerno aktiviranje kritičnih funkcij in dodatkov, kot so večkratni okvirji za montažo, indikatorske lučke in luknjičasti vtikači v zasnovi stikala, kot tudi priključki in časovniki.
Za lažje in enostavno ravnanje s številnimi kombinacijskimi možnostmi najdete konfigurator izdelka za stikalo serije 3250 MARQUARDT pod http://www.marquardt-schalter.de/configurator3250. Vse funkcije izdelka se lahko izrecno in hitro opredelijo. Poleg tega je mogoče ustvariti podatkovni list v skladu z vsako konfiguracijo. V nadaljnjem koraku je mogoče neposredno vprašati vse generirane konfiguracije. V kratkem času bo ustvarjena posamezna navedba izbire stikala.
Že desetletje izkušenj v avtomobilski industriji je nova serija izdelkov MARQUARDT 3250 prava rešitev za vašo uporabo.
(Članek, ki ga je predložil Marquardt GmbH).